Ontstaan EducationAd

Mijn missie in 2000 was om mijn collega’s op school te voorzien van verwijzingen naar bruikbaar online leermateriaal en achtergrondinformatie voor de voorbereiding van de les. Dit breidde zich al snel uit naar een veel grotere doelgroep, namelijk alle leerkrachten in Nederland.
Om mijn collega’s in den lande van dienst te kunnen zijn lanceerde ik via mijn bedrijf POLS Netwerk diverse websites en nieuwsbrieven, waarvan Internetwijzer Basisonderwijs de eerste was.

Met de komst van het digitale schoolbord in 2006 groeide het aantal relevante internetbronnen enorm. Dit deed mij beseffen dat een reguliere website of een zoekmachine niet langer voldeed om al dat materiaal voor de leerkracht op een goede manier te ontsluiten. Yurls.net werd de oplossing: een gratis online tool waarmee de leerkracht zelf zijn bronnen verzamelt, ordent en deelt met zijn collega’s. Ondertussen is Yurls een begrip in het basisonderwijs en maandelijks worden er honderden nieuwe accounts aangemaakt.

Het kosteloos aanbieden van deze zelf ontwikkelde portals voor het onderwijs was voor mij een belangrijk uitgangspunt dat ik ondanks de stijgende kosten voor onderhoud en ontwikkeling niet opzij wilde zetten. Ik moest daarom inkomsten genereren om deze informatiebronnen in de lucht te kunnen houden. De oplossing om verder te groeien werd EducationAd, het online educatieve advertentienetwerk voor het basisonderwijs.

Sipke Kloosterman